Šona Konerija atraitnei draud cietumsods un daudzu miljonu naudas sods

Baiba Puriņa 12.novembris 2020, 16:12
 
PA/Scanpix/Leta
Mirušā aktiera Šona Konerija 91 gadu vecajai atraitnei Mišelinai Rokbrunai draud cietumsods un 21 miljona mārciņu liels naudas sods par krāpšanos ar nodokļiem Spānijā, raksta "The Sun".

Apsūdzības izvirzītas par viņas līdzdalību krāpniecībā, pārdodot abu kopīgo māju Marveljā. Sieviete gan šīs apsūdzības noliedz.

Neskatoties uz aktiera nāvi, Spānijas varastiestādes uzstāj, ka lieta turpinās un brīdināja, ka Mišelinai būs jāstājās tiesas priekšā. Avots "The Sun" norādījis, ka Spānijas varasiestādes jau divreiz oficiāli izsūtījušas lūgumus paziņot Mišelinai par apsūdzībām uz Bahamu salām, kur pāris mitinās pēdējos gadus, taču neesot saņēmuši atbildes.

Kā norāda "The Sun", 2014. gadā advokāti pārliecināja Koneriju, ka viņam nedraud tiesu darbi pēc pretrunīgi vērtētās mājas pārdošanas 1999. gadā.

Māju nojauca un tās vietā uzcēla ēku ar 70 dzīvokļiem, lai gan apbūves noteikumi ļāva būvēt vien piecu dzīvokļu māju. Pēc krāpnieciskās darbības cietumsodu saņēma aktiera advokāti un Marveljas mērs.

Konerijs ar Rokbrunu bija precējušies 45 gadus.

Jau vēstīts, ka oktobrī 90 gadu vecumā miris skotu kinoaktieris sers Šons Konerijs. Miljoniem skatītāju visā pasaulē viņš paliks atmiņā kā Džeimss Bonds - varonis, kuru aktieris 1962.gadā padarīja nemirstīgu pirmajā filmā par britu superaģentu ("Dr No"). Īana Fleminga radīto varoni Konerijs atveidojis kopumā septiņās filmās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:19

Jaunākās diskusijas