Viņķele par Covid-19: Izstrādāts primārais vakcinējamo grupu saraksts

Anete Ošleja 12.novembris 2020, 11:15
 
f64.lv, Dmitrijs Šuzļics
Latvija kopā ar citām Eiropas Savienības valstīm ir pievienojusies organizētam Covid-19 vakcīnu iepirkumam. Veselības ministre Ilze Viņķele Tvnet raidījumā "Nedēļas fokusā" atzina, ka tā būs vēl nebijusi vakcinācija Latvijā.

Ilze Viņķele atzīst, ka jau no vairākiem vakcīnu ražotājiem tiek rezervētas Covid-19 vakcīnas. Latvija ir iesaistījusies Eiropas Komisijas organizētajā iepirkumā.

Ministre apgalvo, ka pirmajām vakcīnām jābūt pieejamām jau decembrī. Tomēr vēl nav zināms kā veiksies ar grafika izpildi.

"Ir jāapzinā, ka tā būs līdz šim nebijuša apmēra vakcinācija ne vien Latvijā, bet pasaulē kopumā. "

Kā viņa min, tad pirmais vakcīnu apjoms varētu būt 800 tūkstoši. Veselības ministrija kopā ar Vakcinācijas padomi un infektalogiem ir izstrādājusi pirmāri vakcinējamo grupu sarakstu.

Šajā sarakstā, galvenokārt, ir iekļautas divas dažādas personu grupas. Viena no tām ir grupa, kas ir kritiski svarīga, lai sabiedrība spētu funkcionēt - mediķi, izglītības un sociālo aprūpes centru darbinieki. Savukārt par otru primāro grupu tiek uzskatītas personas, kuras ir uzņēmīgā pret dažādām slimībām - seniori, hronisku slimību pacienti.

Jau iepriekš tika vēstīts, ka ASV farmācijas giganta "Pfizer" un Vācijas kompānijas "BioNTech" kopīgi izstrādātā vakcīna pret jauno koronavīrusu trešajā izmēģinājumu fāzē uzrādījusi 90% efektivitāti pret inficēšanos. Eiropas Komisija otrdien apstriprināja, ka ir panākta vienošanās ar vakcīnu izstrādātājiem par tās iegādi. Eiropas Savienībai tiks piegādātas 300 miljoni eksperimentālo Covid-19 vakcīnu devas. Ministru prezidents Krišjānis Kariņš atzina, ka Latvijai vakcīnas būs pieejamas vienā laikā ar citām Eiropas Savienības valstīm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:19

Jaunākās diskusijas